Kvalitets alufælge til billige priser

Find Alufælge der passer til din bil – prøv vores søgefunktion her

Hos AFL.dk finder du et stort udvalg af kvalitets alufælge med og uden dæk – naturligvis til billige priser og med fragtfri levering. Vores alufælge fås i mange varianter og prisklasser men fælles for dem alle: De får din bil til at se godt ud.

Find lige præcis de alufælge du ønsker, ved at brug søgefunktionen til højre eller klikke dig ind på www.afl.dk.

Før du køber alufælge

Når du skal anskaffe nye alufælge til din bil, er der et par ting du ofte bør tage stilling til.

Du skal sikre dig, at fælgene passer til din bil og samtidig opfylder de lovkrav der er, så bilen også er lovlig.

Mange Alufælge kan benyttes hele året rundt, dog anbefales det ikke at bruge fælge med polerede front, da disse kun er beskyttet med klarlak. Da man alligevel bør køre med vinterdæk om vinteren, anbefaler vi oftest, at man har 2 sæt alufælge, et til sommer og et til vinter. Alternativt kan man også vælge at bruge stålfælge til vinterdæk. De er ikke nødvendigvis billigere, men ofte nemmere at rengøre. Samtidig er det også nemmere når vinteren pludselig melder sig, at man blot kan skifte sine komplethjul. Det kan man jo nemt klare hjemme i carporten og dermed også slippe for at køre på værksted og de omkostninger der er forbundet med det. Når vinteren er slut og der igen skal skiftes til sommerhjul er det en god ide at få sine dæk og fælge afbalanceret.

Netop rengøring af alufælge er vigtig ting i pleje og vedligeholdelse af din bil. Alufælge bør derfor vaskes ofte, med opvaskemiddel og lunkent vand. Specielt de forreste alufælge er udsat, for støv fra bremserne og det kan med tiden sætte sig fast og give skjolder på din fælge og det ser jo ikke så smart ud.

I forbindelse med køb af nye alufælge er der ofte en masse tekniske udtryk der kan være svære at forstå. Et par af dem, de vigtigste, kommer der her en lille forklaring på.

Størrelsen på alufælge er oftest angivet som eksempelvis , 5×14, 7½X17, 10X20 osv. som står for bredde af fælgen (5, 7½, 10) og derefter højden af fælgen (14, 17, 20). Vær opmærksom på hvor store og brede fælge din bil kan køre med. Dette vil fremgå af typegodkendelsen, du kan spørge din bilforhandler hvor du har købt bilen eller ringe til os. (Eks. 7½X17 5X112 ET 42)

Bolte og hulafstand er også afgørende for, om den ønskede fælg passer på din bil. Oplysningerne kan ses i typegodkendelsen på bilen eller måles. Ved fælge med 4 bolthuller, kan du vælge et hul og måle fra midten af dette til midten af det modsatte (overforstående) hul. Ved fælge med 5 huller, kan du ligeledes vælge et hul og måle fra bagsiden af dette til midten af det modsatte hul. (Eks. 7½X17 5X112 ET 42) – Støder man på et begreb som excentriske bolte, bør man kontakte os, da dette kan afvige fra bil til bil og ikke alle biler kan benytte sig af det.

Indpresningsdybden er et af dem, oftest kaldet ET og er et udtryk for, hvor dybt/langt fælgen presses ind over navet. Med andre ord; jo lavere ET, jo længere kommer fælgene ud mod skærmkanten. Hjulet må gerne gå til, men ikke ud over skærmkanten. ET målet bør kun i enkelte tilfælde være større end bilens originale mål. (Eks. 7½X17 5X112 ET 42)

Sidst, men ikke mindst, skal man være opmærksom på at navhul på fælgen passer med ens bil. Navhullet på fælgen skal således være det samme som bilens eller større. Er navet i fælgen større, kan forskellen udlignes med en centreringsring, der sørger for korrekt centrering af fælgen på din bil. (Eks. 7½X17 5X112 ET 42 Nav 57,1)

Bestiller du på vores hjemmeside www.afl.dk behøver du slet ikke tage stilling til disse, det har vi allerede gjort for dig. Bruger du vores fælgekonfigurator på hjemmesiden og på den måde vælger sit bilmærke, model og årgang, så kommer de fælge frem der passer på netop din bil.