Sommerdæk 2012

Når sneen og frosten er væk, er det på tide at pakke sine vinterdæk væk.
Står du i den situation at du skal have nye sommerdæk, har vi nogle råd du ville kunne gøre brug af.


Dæktest
Undersøg dæktest lavet af fdm. Fdm tager udelukkende udgangspunkt i forbrugernes interesse. Det vil sige at de er fuldstændig ligeglade med mærker og brands. Man kan læse og se de forskellige test og dæk hos fdm her: http://www.fdm.dk/daek

Find den rette leverandør
Det er meget svært at vurdere sommerdæks kvalitet ud fra en udstilling i en butik, derfor er det vigtigt at du vælger leverandør med omhu, så du får den rette vejledning fra fagfolk.
Hos afl.dk har vi mange års erfaring med dæk og den viden lader vi nu vores kunder komme til gode, du er altid velkommen til at kontakte os på e-mail eller telefon, for at få hjælp eller rådgivning omkring valg af sommerdæk.

Sommerdækkene skal passe til din bil
Det kommer nok ikke bag på de fleste at dækkene skal passe til bilens fælge. Men udover det er der også andre faktorer der spiller ind, det er nemlig også vigtigt at man vælger de rigtige dæk ud fra bilens vægt samt tophastighed, det er bl.a. her vi hos afl.dk kan bidrage med vores store erfaring med dæk- og biltyper.

Dæktryk
Vi anbefaler at man tjekker sit dæktryk minimum én gang om måneden, hvis man køre med forkert dæktryk, kan det i værste fald gå ud over bilens manøvre egenskaber. Dæktrykket har også betydning for brændstofforbruget, hos afl vejleder vi dig gerne i hvilket dæktryk der skal være i dine nye dæk.

Opbevar dine vinterdæk forsvarligt
Når du skifter fra vinterdæk til sommerdæk, er det vigtigt du pakker dine vinterdæk forsvarligt væk, dette gøres ved at rengøre dækkene ordentligt, hvorefter de opbevares et tørt og køligt sted. Det kunne være et skur, et kælderrum eller lignende. Husk at undersøg hvor meget dækmønster der tilbage på dine vinterdæk, lovkravet siger at der skal være 1.6mm, men vi anbefaler at du udskifter dine dæk allerede når der er 3mm mønster tilbage. Da der allerede der, kan mærkes forskel på manøvre egenskaberne, læs evt. mere om vores råd på fdm’s hjemmeside: http://www.fdm.dk/daek/vaelg-daek

Se vores store udvalg af sommerdæk af høj kvalitet her